Onze geschiedenis

title

De oprichting.

Stichting beachvolleybalschool Beach & Teach Hardenberg (B&T) is officieel opgericht op 28 mei 2008. Het toenmalige bestuur bestond uit Gerard Muis (voorzitter), Ronald Geel (penningmeester) en Henk Kemkes (secretaris). Deze drie heren waren (en zijn dit nog steeds) ook bestuursleden van The Captains’ Kangaroo jumping businessclub.

Mede door de resultaten van een afstudeeropdracht dat Henk Hamhuis had gemaakt met als onderwerp ‘het oprichten van een beachvolleybalafdeling naast een bestaande zaalvolleybalvereniging’ werden een aantal leden van Kangeroe zo enthousiast dat besloten werd om hiervoor speciaal een vereniging op te gaan richten.

title

Een eigen zandbak.

Aan de gemeente werd gevraagd of er ergens ruimte was voor een permanente ‘zandbak’ en die kregen wij in het Park aan de Parkweg. Al gauw was 1 veld te weinig vanwege de grote belangstelling bij met name Kangeroeleden, die tijdens de zomerstop van de zaalsport nu toch hun favoriete spelletje konden blijven uitoefenen en de conditie zodoende ook op peil bleef.

En uitbreiding kwam er. Nu niet meer aan de Parkweg (het park werd namelijk grondig aangepakt en beachvolleybalvelden pasten niet in het nieuwe concept), maar wij kregen de mogelijkheid om 3 velden aan te leggen in het park aan de Albert Schweitzerlaan. Een fantastische uitbreiding, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

title

Stijgende populariteit.

De beachvolleybalsport steeg landelijk ook enorm in populariteit. Mede door stimulerings-programma’s door de Nevobo kwamen er steeds meer beachvolleybalverenigingen bij. Er werden cursussen gegeven voor beachvolleybaltrainers en er werden landelijke competities opgezet. Hieraan kon Beach&Teach echter niet deelnemen omdat de accommodatie die wij in het park hadden niet voldeed. Er waren namelijk geen kleedkamers, geen toiletten, geen verlichting etc.

Een sportboulevard tegenover het ziekenhuis.

Toen de gemeente bezig was met de inrichting van een sportboulevard op het terrein tegenover het ziekenhuis, kregen wij de unieke mogelijkheid om mee te denken en te werken aan de realisatie van een beachvolleybalcourt die zou gaan voldoen aan alle eisen van de Nevobo. Dit court zou tegelijk worden aangelegd met de aanleg van de atletiekbaan voor atletiekvereniging Spurt88.

Beach & Teach en Spurt88.

Zowel Beach&Teach als Spurt88 kregen van de gemeente de gelegenheid om de velden en baan te huren, maar voor kleedkamers, bergingen, fysioruimte en bestuurskamers werd een beroep gedaan op zelfwerkzaamheid danwel eigen financiële middelen, naast de vaste bijdragen die de gemeente beschikbaar heeft voor dit soort projecten.

Stichting Beheer Sportboulevard Hardenberg.

Stichting Beheer Sportboulevard Hardenberg werd in het leven geroepen en deze stichting heeft de hele bouw voor haar rekening genomen. Er is een concept bedacht waarbij de huidige 2 gebruikers (Beach&Teach en Spurt88) veel van alle ruimtes moeten delen met de andere sporters. Alleen op deze manier kon er een prachtig en functioneel gebouw verrijzen. Met voor beide verenigingen ook nog eens een kantine.

Met dank aan onze donateurs.

Beach&Teach telde in het eerste jaar op de sportboulevard al bijna 100 donateurs. Een mooie start voor Beach&Teach van hopelijk vele jaren beachvolleybalplezier.